Sposób przygotowania

Drobno posiekaną cebulę szklimy na oleju. Po przestudzeniu dodajemy ją do mięsa mielonego. Dodajemy do niego również 1 jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i majeranek (wedle uznania). Wyrabiamy ręką na jednolitą masę.
Mięso wykładamy na folię aluminiową , na jego środku układamy dwa jajka i formujemy roladę. Owijamy je naszą folią i wkładamy do korytka.
Pieczemy przez ok 45 min w temp. 180-200 st. Folię zdejmujemy dopiero po wystygnięciu naszej rolady!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Lubię taką pieczeń:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczna;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smakowita!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    wyśmienite mięsko
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetna pieczeń ....też czasem tak robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    moja ulubiona pieczeń
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna taka pieczeń,robie czasem podonie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam taką pieczeń z jajkiem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !