Sposób przygotowania

1. Kalarepki oczyść, umyj, zetnij wierzchy. Ostrożnie wydrąż je łyżeczką, miąższ pokrój w kosteczkę. Wydrążone kalarepki oraz odcięte wierzchy gotuj do miękkości w lekko posolonym wrzątku.
2. Pomidory sparz, obierz ze skórki, oczyść z pestek. Miąższ pomidorów potnij na drobne kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim miąższ kalarepki. Dołóż pomidory i smaż 5 min.
3. Warzywa przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Wymieszaj z ziołami. Wydrążone kalarepki wyjmij z wrzątku, osącz, napełnij podsmażonymi warzywami. Przykryj odciętymi wierzchami.

Komentarze

  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    pysznie brzmiący przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !