Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 50 dag
kalarepka młoda 4 szt
czosnek 2 ząbki
bazylia do smaku
tymianek do smaku
orekano do smaku
natka wg uznania
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki z pomidorami

1. Kalarepki oczyść, umyj, zetnij wierzchy. Ostrożnie wydrąż je łyżeczką, miąższ pokrój w kosteczkę. Wydrążone kalarepki oraz odcięte wierzchy gotuj do miękkości w lekko posolonym wrzątku.
2. Pomidory sparz, obierz ze skórki, oczyść z pestek. Miąższ pomidorów potnij na drobne kawałki. Czosnek obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim miąższ kalarepki. Dołóż pomidory i smaż 5 min.
3. Warzywa przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Wymieszaj z ziołami. Wydrążone kalarepki wyjmij z wrzątku, osącz, napełnij podsmażonymi warzywami. Przykryj odciętymi wierzchami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 25.12.2012 22:57
pysznie brzmiący przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak