Sposób przygotowania

Mięsko obieramy ze skóry, obsypujemy Kucharkiem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do grilla. Odstawić na 2 godz w chłodne miejsce. Pieczarki po umyciu i osuszeniu kroimy w drobne plasterki. Pieczarki dusimy w sosie własnym dodając (bez rozpuszczania) ok połowy kostki rosołowej, ziele angielskie i 2 liście laurowe. Do smaku dodajemy do pieczarek także kucharka i pieprz ziołowy. Dusimy ok 10-15 min. Ćwiartki przekładamy do naczynia, pieczemy ok godz w temp 170-180 stopni. Podlewając ok pół szklanki wody. Po godz pieczenia dodajemy pieczarki i pieczemy jeszcze razem ok 15 min. Żeby kurczaczek się zarumienił, ok 10 min przed końcem pieczenia można odkryć.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !