Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne zawijańce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
mleko 1,5 szkl
woda gazowana 1 szkl
jajko 1 szt
olej wg uznania
por 1 szt
szpinak 1 kg
czosnek 4 ząbki
boczek 15 dag
ser żółty 15 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne zawijańce

1. Mąkę razem z mlekiem, wodą i jajkiem wymieszaj mikserem. Dodaj szczyptę soli. Rozgrzaną patelnię smaruj olejem, wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki.
2. Por oczyść, opłucz. Białą część pokrój w plasterki. Boczek potnij w paseczki, a ser zetrzyj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Zeszklij na oleju wraz z porem. Dołóż boczek i oczyszczony szpinak, smaż 10 min. Posól, dodaj połowę sera. Farsz rozłóż na naleśnikach, zwiń. Posyp pozostałym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.01.2014 06:12
pyszne smaki
Bernadeta1 08.11.2013 13:08
fajny przepis
Rybciia 08.11.2013 11:47
jakie fajne :-)
Jodaj 21.01.2013 09:42
fajne zawijańce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak