Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec po góralski

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
wędzony boczek 1/2 kg
duże cebule 2 szt
czosnek 5 ząbków
Kucharek przyprawa uniwersalna - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec po góralski

Słoninę pokroić w bardzo drobną kostkę, wytopić w rondlu. Następnie dodać zmielony boczek. Smażyć jeszcze przez 10 minut. Następnie dorzucić posiekaną. Po minucie smażenia zdjąć z ognia, dodać roztarty z vegetą czosnek oraz pieprz.
Przelać do pojemników i zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 27.08.2011 22:31
Oj smalec z czosnkiem i cebulką - mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak