Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszczółka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 45 dkg
tłuszcz 15 dkg
cukier 15 dkg
miód 3 łyżki
jajko 1
żółtko jajek 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kwaśna śmietana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pszczółka

Mąkę przesiać, wysypać na stolnicę, dodać miód. Mleko wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać do mąki, potem dodać jajko, żółtko i cukier - zarobić ciasto - zostawić na noc w chłodnym miejscu. Upiec trzy placki i przełożyć dowolną masą i dżemem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 02.06.2011 08:00
Kiedyś robiłam. Pyszne było. Szczególnie przełożone masą serową
iwona332 27.09.2010 22:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak