Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica muśnięta wiosną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
pomidor 2
cukinia 1 mała
pieczarki 8 sztuk
cebula 1/2 dużej
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica muśnięta wiosną

Na oleju podsmażamy cebulę oraz plasterki pieczarek. Po chwili dodajemy na patelnię cukinię - ma ona być umyta i pokrojona w cienkie paseczki. Następnie dodajemy jeszcze pomidory (bez skóry) pokrojone w kostkę. Wszystko solimy i pieprzymy do smaku. Wlewamy odrobinkę wody i dusimy aż warzywa będą miękkie. Jak warzywa będą miękkie odlewamy z patelni wodę i dodajemy rozbełtane w szklance jajka. Mieszamy aż jajecznica nabierze odpowiedniej dla nas konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak