Sposób przygotowania

Jabłka obrać,usunąć komory nasienne, pokroić na ósemki lub zetrzeć na jarzynowej tarce.Włożyć do garnka, wlać sok z cytryny i pomarańczy i przyprawy. Podlać 1/2 zkl wody i gotować do odpoarowania wody.Przykryć, rozgootować jabłka i prażyć do zgęstnienia.Przełożyć do słoików.Wystudzić odwrócone do góry dnem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jak jabłka słodkie to nawet można dać mnie cukru - lubię mieć takie w zapasie...do naleśników na przykład
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    I do szarlotki!
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    i nawet do chlebka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajna zaprawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !