Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopertki drożdzowo- cebulowo- pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 1 kostka
cebula biała 3
cebula czerwona 3
pieczarki 20 dag
drożdże 5 dag
jajko 2
mleko 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
kminek Prymat
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopertki drożdzowo- cebulowo- pieczarkowe

Mleko podgrzewamy.
Drożdże rozcieramy z cukrem i dwoma łyżkami mleka. Odstawiamy na 15 minut.
Cebulę kroimy w drobna kosteczkę, pieczarki ścieramy na tarce. Wszystko razem podsmażamy na maśle aż woda z pieczarek odparuje. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem i słodką papryką.
Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy mleko i rozpuszczoną margarynę. Dodajemy jajka. Solimy. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy. Wykrawamy niewielkie kwadraty. Na kazdy kawałek ciasta nakładamy trochę farszu. Zawijamy w formę koperty. Smarujemy po wierzchu jajkiem i posypujemy kminkiem.
Wkładamy do wyłożonej papierem blaszki i pieczemy przez około 30 minut w temp. 180 stopni.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 02.01.2012 08:28
smaczne
octo 28.11.2011 20:26
super przepis i prosciutki
Justyna Jussstiii 01.07.2011 09:38
super
ziutula
ziutula 27.05.2011 14:04
pyszności apetyczne.....
suzana 07.05.2011 11:53
pychotka
szyba 07.05.2011 10:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak