Sposób przygotowania

Podgrzewamy lekko mleko.
Drożdże rozcieramy z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami mleka. Odstawiamy na ok 15 minut do wyrośnięcia.
Margarynę rozpuszczamy w garnku.
Żółtka ucieramy z cukrem.
Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy mleko, dosypujemy sól. Wlewamy ostudzoną margarynę. Dodajemy żółtka z cukrem i wyrośnięte drożdże. Wyrabiamy ciasto aż będzie odstawać od reki. Odstawiamy na ok pół godziny do wyrośnięcia.
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na drobne kawałki.
2 łyżki margaryny siekamy z pudrem i 1/2 szklanki mąki na kruszonkę.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto. Posypujemy pokrojonym rabarbarem. Na wierzchu posypujemy kruszonką.
Piec przez ok 50 minut w temp. 180 stopni.

Smacznego:-))

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha ciasto
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !