Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z piersi kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
pieczarki 20 dag
cebula czerwona 1
szynka 4 plasterek
ser żółty 15 dag
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku.
nitka
masło 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z piersi kurczaka

Filety rozcinamy na cienkie płaty. Rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy razem na maśle aż woda z pieczarek odparuje.
Ser ścieramy na tarce, a następnie dodajemy do ostudzonych pieczarek. Mieszamy wszystko razem. Dodajemy pokrojona natkę pietruszki. Mieszamy.
Na płat mięsa kładziemy plasterek szynki, a na nią trochę masy pieczarkowej. Zawijamy farsz do środka tworząc roladkę. Obwijamy nicią aby się nie rozwaliły.
Tak przygotowane roladki wkładamy do garnka i obgotowujemy przez jakieś 10-15 minut.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy do niego obgotowane roladki. zapiekamy przez ok 30 minut.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 28.10.2011 09:13
Bardzo smaczne:)
wiola28a 14.07.2011 14:13
uwielbiam
szyba 07.05.2011 10:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak