Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

forszmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 2
kiełbasa cienka 20 dag
pieczarki 30 dag
ogórek kiszony 4
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
papryka zielona 1
marchewka 2
pietruszka 1
koncentrat pomidorowy
masło 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
cebula 1
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: forszmak

Z udek, marchewki i pietruszki gotujemy rosół. Ugotowane mięso kroimy na cząstki. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę.
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła aż woda odparuje.
Paprykę kroimy w kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę. Razem podsmażamy na maśle.
Ogórki kroimy w kostkę.
Wszystko wrzucamy do ugotowanego wcześniej rosołu. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, majeranek. Wszystko razem gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Można zagęścić poprzez rozmieszanie łyżki mąki z odrobiną rosołu i dodanie do garnka, ale ja osobiście wolę taki przejrzysty, nie zagęszczany.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.09.2011 21:51
pycha
Izabela28 09.09.2011 10:02
smaczne:)
halinka1011 07.05.2011 10:00
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak