Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babucki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
olejek cytrynowy
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0.5 szkalnki
kakao 0,5 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
margaryna 0.5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: babucki

jajka miskujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy zmieszane mąki i proszek oraz aromat i miksujemy dalej. Na koniec wolnym strumieniem wlewamy wrzącą margarynę ciągle miksując na wolnych obrotach. odkładamy do małej miseczki kilka łyzek masy, która zmieszamy z kakaem. foremki przygotowujemy ze zwykłych matelowych misek lub małych rondelków czy garnuszków (ale bez plastikowych elementów!!). Kilka takich naczyń smarujemy w całości margaryną i posypuejmy kasza manną. Ciasto wlewamy minimalnie ponad połowe wysokości naczynia, a następnie ciemnym ciastem z kakaem robimy wzorki na naszych babuckach:) ładny wygląd i smakowite :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 09.12.2011 10:30
fajne te babucki
Grażyna13 16.06.2011 15:25
Super !
Magdalena/26Mooi 25.05.2011 10:52
bardzo fajne
Mati13 11.05.2011 18:15
ciekawe:)
ewasylwia 07.05.2011 15:38
ciekawa nazwa
Gosia40 07.05.2011 11:32
Super!
Małgorzata113 07.05.2011 09:46
świetny przepis
iziona 07.05.2011 08:08
Urocze ,naprawdę pierwszy raz spotykam się z takim przepisem i nazwą ,ale bardzo mi się podoba .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak