Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe pod puchową pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 5 kotlety
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
pieczarki 40 dag
ser żółty
majonez
pieprz
sól
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe pod puchową pierzynką

Schab rozbijamy, nacieramy pieprzem i solą, a następnie panierujemy jak tradycyjne schabowe i smażymy na oleju. pieczarki ucieramy, a następnie dusimy na łyżce margaryny przez ok 10-15 minut, lekko doprawiamy pieprzem i solą. Następnie na upieczone kotlety schabowe równomiernie układamy pieczarki, następnie dajemy po 1 łyżecce majonezu, a na koniec przykrywamy grubym palstrem sera zółtego. Wstawiamy do piekarnika do temp 180* i pieczemy ok 8-10 minut, do czasu aż ser się całkowicie nie rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.09.2013 21:15
uwielbiam taką wersję schabowego :)
marchewka 22.08.2011 23:27
smaczne!
Małgorzata113 07.05.2011 09:45
świetny przepis
iziona 07.05.2011 08:06
Ale pyszności od rana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak