Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 500 g
cukier do smaku
wino białe 250 ml
sok jabłkowy 750 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w galarecie

Jabłka pokroić w małą kostkę. Dusić przez ok 5 min w dodatkiem wina i cukru. Przecedzić przez sito i do tego przecedzonego płynu dodać sok jabłkowy. Wymieszać dokładnie. Rozpuścić żelatynę i dodać do płynu. Masę pozostałą po przecedzeniu jabłek włożyć do formy i zalać płynem. Schładzać w lodówce przez kilka godzin. Polecam twarde jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 10.08.2013 09:03
fajny pomysł
Jodaj 27.03.2013 10:00
pychotka :):):)
Katarzyna59 10.08.2012 09:46
super
paula99926 05.08.2012 06:40
ciekawy przepis
cooleczka 02.08.2012 19:41
brzmi wybornie
Betka 20.07.2012 00:07
pychotka;)
Neetka90 04.02.2012 12:51
mniam ;)
Wacław 30.01.2012 08:43
?wietne !
calliope 29.12.2011 11:09
rewelacja :)
Ela15 02.10.2011 13:20
fajny deser
Justa32 10.09.2011 10:19
smaczne
smakoszek 25.08.2011 08:01
super
kriso 17.08.2011 21:15
rewelacja
agata1722
agata1722 17.08.2011 11:25
pyszny deserek
magical66 27.07.2011 21:07
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak