Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z białej kapusty z masłem i bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka białej kapusty 1 szt
jaja 2 szt
cebula 2 szt
tłuszcz 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
sól do smaku
mąka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z białej kapusty z masłem i bułką tartą

Z kapusty przygotować liście, które należy przez chwilkę zaparzyć w gorącej osolonej wodzie. Resztę kapusty - tj. mniejsze liście poszatkować. Do rozgrzanego tłuszczu, po ostudzeniu, dodać jajko, bułkę tartą, kminek, pieprz, drobno posiekaną cebulkę i kapustę poszatkowaną. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeżeli masa będzie rzadka, można dodać odrobinę mąki. Masę rozłożyć na liściach i uformować gołąbki. Dusić w osolonej wodzie. Podawać polane bułką na masełku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.01.2014 17:22
świetny przepis na gołąbki
ben-ka 25.05.2013 09:16
dla mnie to coś nowego.
Katarzyna59 13.05.2013 14:40
pyszne jadzonko
caralajna 25.12.2012 08:04
fajne
caralajna 25.12.2012 08:03
fajne
olkaaa 24.06.2012 11:41
takich jeszcze nie jadłam
smakoszek 20.06.2012 19:07
pyszne:)
joanna77 08.06.2012 18:53
smaczne
Dorian 15.08.2011 10:30
pyszne
Tika4444 04.07.2011 10:22
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak