Sposób przygotowania

Ciasto:
W małym rondelku stopić batony i 1/4 kostki masła na małym ogniu. Odstawić do ostygnięcia. Reszte masła ubić z cukrem i cukrem brązowym na puszystą masę. Cały czas ubijając dodawac po jednym jajku, następnie ekstrakt i masę z batoników. Dobrze wymieszać. Mąkę przesiać z sodą i proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawać naprzemian mąkę i maślankę. Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 minut w temp. 160 C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Całkowicie wystudzić i polać przygotowanym lukrem.
Lukier:
Batoniki roztopic z masłem na małym ogniu. Zostawic na 5 minut do przestygnięcia. Dodać cukier puder, ekstrakt i śmietanę. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!!!

--> porcja na średnią blaszkę prostokątną lub na kwadratową

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo je lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    jeszcze takiego nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciasta z Milky Way jeszcze nie widziałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !