Sposób przygotowania

1.Marchewki,pietruszki i seler obrać,pokroić w słupki.Cebule obrać,pokroić w plasterki.W rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju,wrzucić cebulę,podsmażyć,dodać warzywa,przykryć.Podlać 3 łyżkami wody i dusić 20 minut,od czasu do czasu mieszając.
2.Rybę umyć,osuszyć,oprószyć solą,pieprzem i mąką.Jajka rozmącić w miseczce.W drugiej przygotować bułkę tartą.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju.Filety obtaczać najpierw w jajku,potem w bułce.
3.Smażyć na złoty kolor z obu stron.Podlać łyżką wody,przykryć,odstawić na mały ogień na 10 minut,by doszły.
4.Natkę pietruszki umyć,osuszyć,drobno posiekać.Łyżkę natki odłożyć do dekoracji.Pozostała natkę i koncentrat pomidorowy dodać do jarzyn.Wymieszać ,przyprawić solą i pieprzem.
5.Rybę wyłożyć na półmisek,na wierzchu ułożyć usmażone jarzynki i posypać posiekaną natką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !