Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku w wersji meksykańskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 słoik
sól do smaku
pietruszka suszona do smaku
sos meksykański 3 łyżeczki
cebula biała 2 sztuki
kiełbasa śląska 2 sztuki
fasola 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku w wersji meksykańskiej

Cebulę i kiełbasę posiekać i podsmażyć. Fasolkę namoczyć na noc, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Dodać koncentrat, zioła i przyprawy i sos , kiełbasę i cebulę- smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.01.2012 16:20
fajna wersja
Smakosz6 27.10.2011 12:41
ja też- właśnie dzis na obiad!
dianix 13.09.2011 13:53
fasolka to potrawa którą moge jeść i jeść
FAFIK 27.08.2011 21:43
Super!
Magdalena80 25.06.2011 19:34
wersji meksykańskiej jeszcze nie próbowałam
maryśka 07.06.2011 22:11
smaczna
artur7 27.05.2011 18:41
mniam
Smakosz6 23.05.2011 10:12
wczoraj znów mnie ochota na fasolkę naszła- ugotowałam cały wielki gar:)
Natalia/tubisiek 19.05.2011 20:02
takiej jeszcze nie jadłam :)
eduszo
eduszo 11.05.2011 20:24
Lubie taką.
Smakosz6 09.05.2011 19:50
nawet bardzo smaczna- celowo używam drobnej fasolki- łatwiej ugotować ją do miękkości- a mega miękką uwielbiam!
agnieszka137 06.05.2011 23:04
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak