Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki
twardy ser
majonez
cebula
ogórek małosolny
papryka
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście francuskim

Parówki obierz z osłonek. Ciasto rozmroź, rozwałkuj, pokrój na kawałki takiej wielkości, aby można było zawinąć w nie parówkę. Prostokątną dużą blachę wyściel papierem do pieczenia, ułóż krokiety. Piecz w temp. 220°C, aż ciasto ładnie się zrumieni. Wyjmij formę z piekarnika, każdą parówkę przykryj paskiem żółtego sera. Z powrotem wstaw je do piekarnika, zapiekaj, aż ser się rozpuści. Podawaj z keczupem, majonezem i surówką z ogórka małosolnego, papryki i szczypioru z cebulą.

Rewelacja!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 15.04.2012 21:57
mniam, mniam
Andzia1977
Andzia1977 23.02.2012 23:21
pyszotka
pigila
pigila 30.10.2011 18:53
super
zbysio 06.10.2011 22:09
oooooooooooo
Natalia40 01.10.2011 21:00
uwielbiam
zbysio 24.09.2011 13:23
ooooooooooooooooooooooooo
Dorian 22.09.2011 12:23
pycha
pigila
pigila 07.09.2011 19:34
super
pigila
pigila 30.08.2011 23:18
ooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak