Sposób przygotowania

Na początku należy włożyć do garnka dobrze opłukane żeberka i gotować je na małym ogniu.Następnie trzeba zebrać szum, posolić wodę, zwiększyć ogień, dodać dwa listki laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego.

Gdy woda zacznie wrzeć dodać do zupy ogórkowej obraną pietruszkę, seler, pokrojoną w kostkę marchewkę, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kostkę rosołową. Gdy ziemniaki trochę zmiękną dorzucić do zupy ( wcześniej starte na tarce) ogórki kiszone. Zupę gotować jeszcze przez 10 minut, doprawić przyprawą w płynie do smaku.
Do kubeczka odlewać dwie chochle zupy ogórkowej i rozrobić ją ze śmietaną, następnie nalezy wlać je do garnka cały czas mieszając.
Gotowe!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooo
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooooooo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    lubie ta zupke
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    lubie ta zupke
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    nieźle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tez lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    SUPER
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !