Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z ziołami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
jabłka 2 sztuki
śliwek suszonych 5 sztuk
majeranek 1 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z ziołami

jabłka obrać pokrajać w cienkie plasterki śliwki namoczyć w przegotowanej wodzie i pokroić w paski słoninę pokrajać w drobną kostkę i stopić na patelni nie rumienić zbytnio skwarek lekko podsmażyć słoninę zdjąć z ognia wrzucić pokrojone jabłka i śliwki trzeba jednak uważać gdyż smalec może pryskać przyprawić solą i majeranek gdy zacznie gęstnieć dobrze wymieszać podawać smalec do posmarowania chleba

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak