Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 12 plasterek
ser żółty 12 plasterek
ketchup
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
kapusta pekińska 1 średnia główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty pekińskiej

Kapustę dzielimy na pojedyncze liście, każdy( te większe) wkładamy na chwilę do gotującej się wody, a następnie osuszamy. Duże liście składamy na trzy, a mniejsze na dwie części. Między warstwy liścia wkładamy po plasterku szynki i posmarowanym ketchupem plasterku sera. Powstałe w ten sposób kotlety spinamy wykałaczkami.
Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem.
Kotlety zanurzamy w jajku a potem w bułce tartej. Następnie smażymy na oleju z obu stron aż się zarumienią.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 24.02.2012 12:25
świetny pomysł
Tika4444 24.02.2012 12:25
świetny pomysł
Tika4444 24.02.2012 12:25
świetny pomysł
Rybciia 13.01.2012 19:42
warte spróbowania :-)
iwona332 21.08.2011 12:36
super
annagebalska 05.06.2011 07:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak