Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, 1/3 pęczka koperku siekamy. Dodajemy do mięsa. Dodajemy jajka, bułkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Uzyskaną masę formujemy w małe kulki.
Litr bulionu doprowadzamy do wrzenia. Na wrzątek wrzucamy kulki mięsne gotujemy ok15 minut.
Sos:
W garnku roztapiamy masło. Dodajemy mąkę. Ciągle mieszając wlewamy partiami bulion(szklanka). Podgrzewamy ok 5 minut. Wlewamy śmietanę i wrzucamy posiekany drobno koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pulpety odcedzamy i polewamy sosem.

Smacznego:-))

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszność

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !