Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z korniszonami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 70dag
cebula 1
olej 4łyżki
bulion szkl
Goździki całe Prymat 3
mąka ziemniaczana 1\\2łyzeczki
ocet winny 1łyżka
korniszony 3-4
cukier szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z korniszonami

Buraki wyszorowac i obrac .Pokroić w cienkie paski.Cebulę obrać,drobno pokroić zrumienić na oleju.Dodac buraki i dusić ,mieszając 10min.Buraki i cebulę zalać bulionem ,dodać gożdziki ,przyprawić cukrem ,solą i pieprzem .Dusić nadal 20min.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z odrobiną wody z octem ,zagęścić buraki ,dusić na małym ogniu jeszcze 3minuty.Korniszony pokroic w paski i dodac do buraków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak