Sposób przygotowania

Dynie przekroić ,oczyścić z nasion ,odkroić skórkę.Miąższ pokroić w kostke,włożyć do żaroodpornego naczynia ,wcześniej wysmarowanego masłem ,po czym lekko oprószyć solą i pieprzem.Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15min w temp 180C.Śmietanę i oliwę wlać do miseczki ,dodać musztarde ,rozbić trzepaczką na puszystą masę .Odstawic.Dynię wyjać z piekarnika ,przełożyć na ogrzany półmisek i polać sosem śmietankowym.Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie używałam dyni w kuchni....chyba spróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    musze wyprobowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !