Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 65dag
masło 2łyżki
śmietana 1szkl
musztarda 2łyżki
oliwa 1łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia ze śmietaną

Dynie przekroić ,oczyścić z nasion ,odkroić skórkę.Miąższ pokroić w kostke,włożyć do żaroodpornego naczynia ,wcześniej wysmarowanego masłem ,po czym lekko oprószyć solą i pieprzem.Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15min w temp 180C.Śmietanę i oliwę wlać do miseczki ,dodać musztarde ,rozbić trzepaczką na puszystą masę .Odstawic.Dynię wyjać z piekarnika ,przełożyć na ogrzany półmisek i polać sosem śmietankowym.Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.10.2011 10:31
musze wyprobowac
1j1o1l1a1 06.05.2011 22:15
nie używałam dyni w kuchni....chyba spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak