Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z konfiturą z jarzębiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 szt,
oliwa 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżka
mąka do panierki
jajko
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: schab z konfiturą z jarzębiny

schab umyć i dokładnie rozbić tłuczkiem włożyć do miseczki,pieprz kolorowy utrzeć w możdzierzu a następnie wsypać do miseczki z mięsem,dodać oliwę i musztardę osolić do smaku i dokładnie wymieszać tak aby całe mięso było obtoczone marynatą,odstawić najlepiej na noc do lodówki,następnego dnia kotlety obtaczać w mące,posolonym rozkłóconym jajku i bułce tartejusmażyć na złoty kolor z obu stron podawać z konfiturą z jarzębiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.12.2011 00:18
pycha
halina17 06.05.2011 14:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak