Sposób przygotowania

Paprykę kroimy na pół,usuwamy gniazda nasienne,myjemy i kroimy w cienkie paski.Oczyszczony por kroimy w krążki,przekładamy na sito i opłukujemy.Pieczarki obieramy i kroimy w cienkie plasterki..Paprykę,por i pieczarki dusimy na maśle,dodajemy wywar i gotujemy 10 minut.Żółtka mieszamy ze śmietaną,dodajemy do zestawionej z ognia zupy i już nie gotujemy.Zupę przyprawiamy solą i pieprzem.Doprawiamy do smaku winem.Przed podaniem dodajemy do zupy posiekane zioła(np.pietruszkę,koperek,estragon,lubczyk,szczypiorek)Smacznego

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    z papryką nie jadłem
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    no,ja tez nie jadłam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z papryką ....to nowość!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Dla mnie to inspiracja- dzięki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie pieczarkowa ale z papryką jeszcze nie jadłem ,na pewno zupa jest pyszna !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    na pewno smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !