Sposób przygotowania

Szparagi obieramy.Łupiny zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu(około 20 minut).Jajka gotujemy 10 minut w wywarze z łupin,wywar przecedzamy,dodajemy sok pomarańczowy.Wywar solimy i zagotowujemy.Wrzucamy obrane szparagi i gotujemy około 20 minut.Orzechy prażymy na sucho,dopóki nie zaczną wydzielać zapachu,po czym rozgniatamy je i usuwamy skórki.Orzechy przykrywamy lnianą ściereczką i rozgniatamy wałkiem.Jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.Szparagi wyjmujemy i zostawiamy do osączenia.Szparagi układamy na półmisku,posypujemy jajkiem,polewamy roztopionym masłem z dodatkiem orzechów.Polecam,pyszne danie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !