Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z masłem i orzechami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 75 dkg
jajko 2 sztuki
sok z 1 pomarańczy
masło 10 dkg
sól
orzechy laskowe 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z masłem i orzechami

Szparagi obieramy.Łupiny zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu(około 20 minut).Jajka gotujemy 10 minut w wywarze z łupin,wywar przecedzamy,dodajemy sok pomarańczowy.Wywar solimy i zagotowujemy.Wrzucamy obrane szparagi i gotujemy około 20 minut.Orzechy prażymy na sucho,dopóki nie zaczną wydzielać zapachu,po czym rozgniatamy je i usuwamy skórki.Orzechy przykrywamy lnianą ściereczką i rozgniatamy wałkiem.Jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.Szparagi wyjmujemy i zostawiamy do osączenia.Szparagi układamy na półmisku,posypujemy jajkiem,polewamy roztopionym masłem z dodatkiem orzechów.Polecam,pyszne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 13.12.2013 09:26
moje ulubione
irenka 16.12.2011 18:12
pyszne
Renata22 29.11.2011 20:33
no no no, ciekawy przepis
IKrakowianka 25.11.2011 01:35
smaczne
rutynka 17.11.2011 09:16
muszą być bardzo dobre:)
Wacław 04.11.2011 09:32
fajne !
joanna77 08.07.2011 10:47
pycha
joanna77 08.07.2011 10:47
pycha
AgaS10 04.06.2011 21:45
świetne,bardzo lubię szparagi:)
piotereq 01.06.2011 10:19
pycha
Justyna Jussstiii 16.05.2011 15:37
pycha
ronald88 09.05.2011 11:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak