Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka serowo-selerowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 łodyga
żółtko jajek 1 szt
śmietana 2 łyżki
olej 1 łyżka
sól
makaron spaghetti 100 g
ser żółty 50 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka serowo-selerowa

Selera pokroić w plastry i poddusić na oleju. Śmietanę wymieszać z serem i żółtkiem, doprawić solą. Makaron i seler włożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Zalać sosem serowym i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak