Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łamańce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2/3 szklanki
masło 10 dkg
cukier puder 2 łyżki
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Łamańce

Z masła, mąki, cukru i żółtka zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Cienko rozwałkować. Wyciąć romby i ułożyć na blaszce posmarowanej masłem. Piec przez ok. 10 minut na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 13.06.2012 17:41
lubie takie przekładane marmoladą lub dżemem
Małgorzata72 19.05.2011 10:16
fajne i szybkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak