Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodkie ślimaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ryżowa 2 łyzki
mąka 5 łyżek
olej 1 łyżka
woda 60 ml
sól
jabłko 1 szt
cukier
banan 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: słodkie ślimaczki

Mąkę połączyć z wodą, dodać olej, mąkę ryżową, sól, wymieszać. Rozgrzać patelnię smażyć placuszki. Jabłko pokroić na kawałki i poddusić na małym ogniu w małej ilości wody, dodać rozgniecionego banana. Placuszki posmarować masą, zwinąć w ruloniki i pokroić w ślimaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 13.02.2012 10:13
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak