Sposób przygotowania

Pstrąga opłucz, skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Oprósz solą i pieprzem.

Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie plastry (ok. 3 mm). Ziemniaki ułóż na dnie żaroodpornego naczynia i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piecz przez ok. 15-20 minut.

Pomidora wyparz i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Dodaj posiekany drobno czosnek. Dodaj sól i pieprz do smaku, i przykryj mieszanką ziemniaki. Na warzywach ułóż pstrąga, całość przykryj folią aluminiową i piecz przez ok. 20 minut.

Cebulę posiekaj, paprykę i peperoni pokrój w drobną kostkę. Orzeszki ziemne rozgnieć w moździerzu. Cebulę, paprykę, pietruszkę i orzeszki wymieszaj dokładnie, dopraw solą i pieprzem, i przykryj nimi warstwę pomidorową wokół ryby. Piecz całość jeszcze przez ok. 10 minut. Podawaj w naczyniu żaroodpornym na drewnianej desce.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super propozycja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacyjnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wow - fajna rybka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    prezentuje się fantastycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobra rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale elegancko się prezentuje fiu fiu składniki idealne, ryby uwielbiam... POMYSŁ NA... jutrzejszy obiadek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !