Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serniczek wiedeński

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier puder 25 dag
ser biały 80 dag
mleko 200 ml
cukier waniliowy 1 szt
budyń waniliowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa
orzechy w czekoladzie

Przepis i sposób przygotowania na: serniczek wiedeński

żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym białka ubić na sztywną pianę dodać do masy z żółtek zmielony ser budyń i mleko wymieszać masę przełożyć do tortownicy i piec ok 60 minut w temp 180*c ostudzone ciasto udekorować polewą i orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 01.11.2011 07:35
mniam
tomek18 02.10.2011 12:19
pyszne ciasto
KasiaK90 03.08.2011 12:37
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak