Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone serca po hiszpańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 1/2 kg
pieczarki 10 dkg
cebula 2 szt
włoszczyzna
wino białe 1/2 szklanki
pasta pomidorowa 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
tłuszcz 2 łyżki
koperek posiekany 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzki
sól
pieprz
tymianek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: duszone serca po hiszpańsku

Serca kroimy wzdłuż oczyszczamy i dokładnie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki następnie nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy na 15 min.Cebulę i pieczarki siekamy włoszczyznę kroimy w drobną kostke.Serca obsmażamy na tłuszczu i przekładamy do garnka z włoszczyzną podlewamy szklanką wody i winem i dusimy pod przykryciem 30 min.Na pozostałym tłuszczu przesmażamy cebulę i pieczarki dodajemy pastę pomidorową i paprykę a następnie przekładamy do garnka z sercami wsypujemy kucharek tymianek,dusimy wszystko razem podlewając wodą w razie potrzeby.Pod koniec duszenia dodajemy śmietane i doprowadzamy do wrzenia.Posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak