Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę. Razem podsmażamy na maśle.
Ziemniaki obieramy, wrzucamy do gotującej się wody. Czekamy aż oda ponownie zacznie się gotować i zmniejszamy ogień. Na małym ogniu gotujemy jeszcze jakieś 5 minut. Następnie ziemniaki odcedzamy i dokładnie osuszamy. Każdy ziemniak obtaczamy w mące a następnie kroimy wzdłuż na pół.
Plasterki boczku układamy na dnie żaroodpornego naczynia i wstawiamy na 2-3 minuty do nagrzanego piekarnika.
Ser ścieramy na na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z przyprawą ziołową.
Ziemniaki przekładamy pieczarkami i serem( robimy coś w stylu kanapki) i owijamy wyjętymi z naczynia plasterkami boczku.
Układamy wszystko w naczyniu i zapiekamy ok 20 minut w temp 180 stopni.

Smacznego:-))

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne jedzonko :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zapowiada się smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie brzmi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !