Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowo-jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
masło 1 250g
jaja 4 szt
cukier 1,5 szkl
mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń waniliowy 2 op.
mleko 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowo-jabłkowe

Obrane jabłka utrzeć na tarce o dużych oczkach,maslo utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch, dalej ucierając powoli wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną,wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Budynie ugotować na litrze mleka,dodając pozostały cukier. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę a na nim rozłożyć kolejno warstwę jabłek,gorący budyń i resztę ciasta. Piec 50 min w temp. 180stopni.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 20.03.2013 23:05
Może być smaczne, z jabłuszkami
Juleczka20 23.07.2012 10:08
pycha
Juleczka20 23.07.2012 10:08
pycha
Dorian 14.11.2011 10:59
super smaczne
Ewelina38 09.11.2011 14:39
świetne proste ciacho
barbara11561 26.10.2011 09:25
świetne
angelika14 05.10.2011 16:04
z chęcią bym zjadła taki smakołyk
Motorek 05.09.2011 10:15
smaczne
Dorota59 22.07.2011 13:20
szybkie i smaczne
gacopierz23 08.07.2011 22:06
pycha
misia53 08.06.2011 01:06
polecam
Robert10 06.06.2011 10:22
pyszne
kuklik 02.06.2011 15:04
lubię takie ciasta które szybko się robi
marta1371 24.05.2011 20:32
Pyszniutkie
aga130982 18.05.2011 10:35
mniam
Teresa19 17.05.2011 11:02
Fajne
marzencia2007 16.05.2011 09:54
smaczne
Elżbieta17 12.05.2011 09:10
Też takie piekę:)
piotereq 06.05.2011 09:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak