Sposób przygotowania

Obrane jabłka utrzeć na tarce o dużych oczkach,maslo utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch, dalej ucierając powoli wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną,wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Budynie ugotować na litrze mleka,dodając pozostały cukier. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę a na nim rozłożyć kolejno warstwę jabłek,gorący budyń i resztę ciasta. Piec 50 min w temp. 180stopni.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Też takie piekę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Pyszniutkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    lubię takie ciasta które szybko się robi
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    szybkie i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią bym zjadła taki smakołyk
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne proste ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Może być smaczne, z jabłuszkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !