Sposób przygotowania

Sprawiamy i myjemy śledzie nacieramy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na pół godziny.Szpinak wrzucamy na 3 minuty do osolonego wrzątku i wyjmujemy na durszlak,przelewamy zimną wodą i drobno siekamy.Pokruszony chleb zalewamy mlekiem i moczymy kilka minut.W rondelku podgrzewamy 1,5 łyżki oleju podsmażamy szpinak następnie dokładamy posiekany czosnek zieloną pietruszkę nasiona pinii i odciśnięty chleb,mieszamy i chwilę podgrzewamy.Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku.Przestudzonym nadzieniem faszerujemy śledzie i układamy je ciasno w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem.Posypujemy bułką tarta skrapiamy olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 20 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !