Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń cielęca z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
olej 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 szklanki
majeranek
sól
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń cielęca z jabłkami

Mięso myjemy osuszamy nacieramy przyprawami obwiązujemy nicią i odstawiamy na godzinę,następnie smarujemy olejem przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy niewielką ilością bulionu wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 min.Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne obkładamy nimi mięso podlewamy resztą bulionu i pieczemy jeszcze 20 min.Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak