Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa krakowska gotowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1,5 kg
wołowina 1/2 kg
sól
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa krakowska gotowana

Mięso kroimy w drobną kostkę dodając do smaku ziele angielskie i majeranek,przyprawy dobrze mieszamy z mięsem i odstawiamy na dobę,następnego dnia napychamy do flaków wołowych.Po napełnieniu kiełbasy wałkujemy na stolnicy aby mięso się równo ułożyło,wędzimy w bardzo mocnym dymie przez 50 min po czym wrzucamy do wrzątku i trzymamy w nim przez 10 min nie gotując.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak