Sposób przygotowania

Do garnka o grubym dnie wlej 1,5 łyżki oliwy, na małym ogniu podsmaż ryż, aż ziarna staną się przezroczyste. Teraz wlej 1/3 bulionu i gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Stopniowo dolewaj pozostały bulion i gotuj (nadal mieszając), aż ryż całkiem go wchłonie.
Obierz i drobno posiekaj cebulę, podsmaż ją na pozostałej oliwie. Dodaj groszek, 1 chochlę bulionu i zieloną pietruszkę. Wszystko dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj 10 minut.
Połącz ryż z groszkiem, gotuj jeszcze chwilę, po czym zdejmij garnek z ognia i dodaj resztę masła. Ryż podawaj na gorąco z tartym parmezanem. smakowite polecam:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !