Sposób przygotowania

Margarynę, mąkę, cukier, proszek i żółtka zagniatamy na gładkie ciasto, dzielimy na dwie części i chłodzimy około 1 godz. Jabłka obieramy i kroimy na małe plasterki dodajemy syrop cytrynowy, żurawinę, biszkopty i cukier mieszamy składniki. Białka ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru na bezę. Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę wykładamy jedną część ciasta, jabłka, bezę a na wierzch rwiemy małe kawałeczki reszty ciasta. Pieczemy około 45 min w temp 180 st, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pyszności... zwłaszcza dla kogoś kto tak jak ja uwielbia ciasta z jabłkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszności
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    takie ciasta lubię: szybko, prosto i smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !