Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące batoniki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 20 dag
płatki kukurydziane 1 szklanka
mieszanka bakaliowa 1 szklanka
mleko 2 łyżki
wafel 1 szt
sok pomarańczowy 2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące batoniki

Płatki delikatnie kruszymy (nie mielimy na proszek) i zalewamy sokiem pomarańczowym. Bakalie mieszamy razem, ja miałam posiekane orzechy laskowe, żurawinę i wiórki kokosowe. Czekoladę rozpuszczamy z gorącym mlekiem i dodajemy od razu płatki, wafle i bakalie mieszamy wszystko razem, przekładamy ciepłą masę na folię aluminiową i zawijamy formując prostokąt o grubości do 3 cm zostawiamy w lodówce do zastygnięcia. Następnie kroimy na batoniki i możemy jeszcze część posmarować gorzką czekoladą. Najlepsze na drugi dzień .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 21.05.2012 13:36
zgadzam sie
SmacznaPyza 06.05.2011 11:05
fajne i na pewno lepsze niż takie ze sklepu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak