Sposób przygotowania

Płatki delikatnie kruszymy (nie mielimy na proszek) i zalewamy sokiem pomarańczowym. Bakalie mieszamy razem, ja miałam posiekane orzechy laskowe, żurawinę i wiórki kokosowe. Czekoladę rozpuszczamy z gorącym mlekiem i dodajemy od razu płatki, wafle i bakalie mieszamy wszystko razem, przekładamy ciepłą masę na folię aluminiową i zawijamy formując prostokąt o grubości do 3 cm zostawiamy w lodówce do zastygnięcia. Następnie kroimy na batoniki i możemy jeszcze część posmarować gorzką czekoladą. Najlepsze na drugi dzień .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne i na pewno lepsze niż takie ze sklepu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    zgadzam sie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !