Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zalewy umieścić w garnku, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 15 min.. Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać, osączyć. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Pietruszkę obrać, pokroić w krążki albo wyciąć kwiatki. Zagotować ok. 2 l wody, dodać sól, wrzucić pokrojone warzywa, obgotować je przez ok. 3 min. wyjąć, osączyć. Grzyby podzielić na 2-3 porcje, każdą obgotować w tej samej wodzie co warzywa przez ok. 5-8 min. osączyć. W wyparzonych słoikach układać na dnie po trochu cebuli i pietruszki, na to grzyby i znów warstwa warzyw. Zalać wrzącą, przecedzoną zalewą, zakręcić słoiki i odstawić do ostygnięcia do góry dnem. Marynaty są dobre do jedzenia po min. 2 tyg..

Spróbuj również

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Patrycja42

    Nie wiem które zdjęcie jest zdjęciem gotowym !!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nasze grzybki ukochane
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawe jak smakuje ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Takich grzybków nigdy nie jadłam. Nawet nie wiedziałam, że są jadalne ;)
  • 0
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    ale nazwa ...nagie.. toś wymyśliła
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    akurat nie ja, ale naukowcy mykolodzy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !