Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany nadziewane mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 300 g
olej 5 g
śmietana 50 g
mąka 10 g
sól
przyprawy
Farsz:
mięso 100 g
bułka 10 g
sól
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany nadziewane mięsem

Przygotować farsz: bułkę namoczyć w mleku. Ugotowane i wystudzone mięso oraz wyciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać przyprawy i dobrze wymieszać.
Bakłażany oczyścić wydrążyć środek po czym napełnić farszem. Śmietanę rozmieszać z mąką i przyprawami. Na dno rondla wlać olej, ułożyć bakłażany, zalać śmietaną i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak