Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 750 g
bulion 500 ml
pietruszka 1 szt
marchew 250 g
seler 250 g
kalarepka młoda 300 g
cebula 2 szt
ziemniaki 100 g
natka pietruszki 1 szt
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w jarzynach

Mięso gotować w bulionie z dodatkiem pokrojonej natki pietruszki (ok pęczek), soli, pieprzu i liści laurowych. Gotować wszystko przez ok 90 min. Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa i wszystko łącznie gotować przez ok 30 min na wolnym ogniu. Doprawić do smaku według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.07.2013 09:10
smaczniutka potrawa
Krystyna32 29.06.2013 12:29
fajny przepis
Bernadeta1 02.05.2013 19:59
mięsko w jarzynkach to moje smaki
Grazyna0211 21.02.2013 19:10
smaczne danie
smakoszek 08.01.2013 22:27
świetne
Katarzyna49 23.07.2012 18:49
pycha :)
olkaaa 15.05.2012 07:51
super
Magdalena1110 16.10.2011 00:46
żeberka bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak