Sposób przygotowania

Schab pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Panierować kotlety w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Kotlety smażyć z jednej strony na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Pieczarki przełożyć na patelnię, dodać tłuszcz i smażyć .
Do podsmażonych pieczarek dodać zrumienioną cebulę, wegetę, listek laurowy, sól i pieprz, dusić do odparowania wywaru z pieczarek.
Na podsmażone z jednej strony kotlety nakładać pieczarki i plaster sera, smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu, do rozpuszczenia się sera.
Podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    chętnie bym zjadł taki kotlecik...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne wyglądają
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zapowiadają się smakowicie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Te kotlety po prostu uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    ciekawe danie na obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !